flyfishing.bg Pro Team

С неприкрита гордост можем да ви представим нашият Pro Team - той включва изключително отдадени на мухарския риболов личности. Хора буквално пристрастени към риболова с изкуствена муха и шнур, за които няма нищо по-важно от моментите на реката или пред менгемето за връзване на изкуствени мухи. Риболовци, за които няма лошо време за риболов и за които няма сезони. Приятели, които ако не видят изгрева на реката значи денят не е пълноценен и които няма начин да се приберат преди залез слънце, защото тогава е най-добрия хач или хищниците са най-активни. В нашия Pro Team са изключителни връзвачи на изкуствени мухи, които ежегодно са част от най-големите европейски изложения и чиито мухи са публикувани в множество книги.
Всички тези приятели успешно помагат в подбора на продукти за нашия магазин на базата на богатите си знания и опит и са достатъчно всеотдайни към всички, като ежедневно публикуват снимки от излети, вързани мухи и отговарят на стотици въпроси.

Fly Fishing PRO TEAM

Fly Fishing PRO TEAM

Георги Мутавджийски

Жоро е с много голям опит в риболова с муха и шнур у нас и в чужбина. Любимите му риби са балканската пъстърва и липана, които са и нарисувани на арката в дома му, като естествено с удоволствие лови и всички останали пъстървови риби, дунавска пъстърва (Hucho Hucho), щуки и т.н. Обича българските пъстървови реки, високопланинските езера, кристалните карстове в Босна, големите реки в Словения и Норвегия. Основно лови със сухи мухи и нимфи, като изработката им от негова страна е определено ювелирна. За него мухарския риболов е свързан с много движение и реките обикновено винаги са му "къси", а целодневния риболов "от тъмно до тъмно" е измислен точно за него !

  Fly Fishing PRO TEAM

  Веселин Спасов

  Мухар до мозъка на костите си - без значение в коя част на планетата е, на коя река и за какви риби - важното е да е на изкуствена муха и шнур. Весо лови пъстървови риби по всички реки и високопланински езера у нас, много често прескача за любимите си липани и таймени в страните от бивша Югославия, за распери по Дунав, за Голдън Дорадо в Боливия ... Освен със сухи мухи, особено обожава да лови със стримери и то с високите класове мухарски пръти. Много добър връзвач, а за качеството и прецизността, с която връзва стримери всички можем да му завиждаме!

   Fly Fishing PRO TEAM

   Иван Попов

   Иван е член на пловдивския клуб "Майна Флай" и притежава огромен опит в пъстървовия риболов. Естествено лови по всички начини и с различни типове изкуствени мухи, но определено най-голямо удоволствие и успехи му носят нимфите. С изключителната си техническа грамотност допринася в голяма част за компетентността и развитието на магазина в категории като мухарски менгемета, инструменти за връзване, пръчки и макари. Освен по нашите пъстървови реки ежегодно лови в кристалните води на Словения и Австрия. Много добър връзвач с изключително внимание и огромна критичност към детайлите и материалите за връзване, където определено има много какво да научи всички!

    Fly Tying PRO TEAM

    Fly Tying Pro Team

    Тео Атанасов

    Безспорно най-уважавания и популярен български връзвач на европейската сцена, а и зад океана! Личен приятел с най-големите имена в мухарския риболов, почетен член на Европейската Флай Фишинг Асоциация (EFFA), публикувани авторски мухи в много книги и списания, участник в много европейски панаири и безкрайно уважаван от всички на EWF - и организатори, и изложители, и презентатори, и връзвачи, и кастингисти и посетители ! А колко е направил за развитието на мухарския риболов в България всички знаем - участията му на нашите национални събори, на много връзвачески сбирки и уроци по кастинг, снимани толкова много филми, преки предавания и научени на живо толкова много начинаещи в този риболов. Тео е абсолютна енциклопедична личност в мухарството, с огромни познания във всяка една част от него и за нас е огромна чест да е в нашия Pro Team !

     Fly Tying Pro Team

     Стоян Филипов

     Стоян от дълги години живее в Лондон, където отдавна е много популярен и уважаван връзвач. Канен е ежегодно като официален гост-връзвач на най-големия мухарски панаир на острова - BFFI (British Fly Fair International), както и на престижните панаири в Холандия и Дания, на много клубни сбирки, негови мухи има публикувани в много книги. През годините Стоян е допринесъл страшно много за развитието на муховръза и в България - постоянен участник в нашите национални събори, където демонстрира всеки път връзване на изкуствени мухи, ежедневно публикува и дава съвети преди във всички форуми, а сега в социалните мрежи. 

      Fly Tying Pro Team

      Константин Карагьозов

      През последните години Коцето Карагьозов е постоянен участник и връзвач на най-голямото европейско мухарско изложение - EWF (Erlebniswelt Fliegenfischen) до Мюнхен, както и връзвач на много други изложения в Норвегия и Италия. Печели отвореното германско състезание по връзване на изкуствени мухи в категорията "Реалистични мухи", а негови мухи са публикувани в много европейски и американски книги и списания. Стилът е му е абсолютно креативен и неподражаем и както казва един световно известен връзвач - "Ние, Коце, може да сме връзвачи, но ти си Артист!" ...

       Classic PRO TEAM

       Classic Pro Team

       Кънчо Борисов

       Ако някой в България може да се нарече абсолютен класик в мухарския риболов това определено е Кънчо от Велико Търново и не случайно е в нашия "Classic Pro Team". Тук става въпрос само за риболов на суха и мокра муха от началото до края на сезона. Къната е определено един от най-добрите род-билдъри в света и определено е спечелил много хора от цялото земно кълбо с ювелирните си изработки на стъклени мухарски пръти. Несравним и уникален винтидж стил, определено изработен от него прът е мечта за всеки от нас.

        Classic Pro Team

        Иван Станев

        При Джовани винаги става въпрос само за риболов на суха или мокра муха и само за риболов със стъклени мухарски пръти. И в това е безумно последователен! Естествено всичко това е допълнено и с много качествено сингъл малц уиски! Като част от Classic Pro Team той е много полезен с познанията си за традиционния мухарски риболов - религия, която много от нас изповядват! "Dry or die !" - този девиз определено е измислен за него !

         Classic Pro Team

         Данчо Савов

         Председателят на Федерацията на Мухарите в България - Данчо Савов ! Определено съвсем логично част от Classic Pro Team-а ни - Данчо е ходеща енциклопедия за риболова с муха и шнур - изключително богата на знания личност, с която абсолютно винаги разговорите са безкрайно интересни - без значение дали става въпрос за Чарлз Риц, Catskill стила при сухите мухи, изворите на Плива или историята на Hardy ... 

          Photo PRO TEAM

          Photo Pro Team

          Георги Коцаков

          Wildlife фотограф на абсолютно световно ниво, Коцака е човек с огромни енциклопедични познания за живата природа и всичко това съвсем естествено го прави страшно добър риболовец с муха и шнур и ревностен последовател на нашата мухарска религия. Интересите му се простират в целия диапазон на този риболов - от връзване на изкуствени мухи, кастинг, менгемета и инструменти за връзване, род билдинг и всичко това пречупено през единствената правилна за него гледна точка - максимално ефективния риболов. Прецизността, с която подхожда всеки път към всичко свързано с мухарството определено му носи търсената нирвана. Всички хубави неща на този сайт са създадени от него и за нас е чест да е сред нас в този Pro Team!

           Competition PRO TEAM

           Competition Pro Team

           Бранимир Марков

           Капитанът на нашия състезателен отбор и мотиватор на младите момчета! Бранко е риболовец с голям опит и по нашите и по чуждите пъстървови реки, обича риболова с нимфи и е  изключителен "техничар", с което е много полезен в много категории продукти от магазина. Рисърча, който прави обикновено за всеки един продукт е потресаващ и доверието ни в него е огромно.

            Competition Pro Team

            Димитър Петров и Андрей Артарски 

            Младите момчета от състезателния отбор определено са много добри риболовци и след голям брой събрани купи и медали през годината завършиха на II-ро място в крайното генерално класиране, като оставиха след себе си много големи имена в състезателния мухарски риболов. Митко и Андрей са млади, бързи, успешно ловят по абсолютно всякакъв начин - и сухи мухи, нимфи, стримери, което им дава много голямо предимство и резултатите го показват!